Új módja a Google értékelések gyűjtésének

Digitális korban élünk, ahol a technológia minden eddiginél gyorsabban fejlődik. Az üzleti világban ez különösen igaz a vásárlói visszajelzések és értékelések területén. Egy új eszköz, amely az NFC (Near Field Communication) technológiát használja, forradalmasíthatja, ahogyan a vállalkozások Google értékeléseket gyűjtenek.

Az NFC-ről röviden

Az NFC egy vezeték nélküli kommunikációs forma, amely lehetővé teszi a készülékek közötti adatcserét rövid távolságon belül. Ezt a technológiát már széles körben használják például fizetési megoldásokban (gondoljunk arra, amikor telefonunkkal fizetünk vásárlásaink során, mondjuk az Aldiban), és most egy új alkalmazási területnél is használhatjuk: ez pedig a Google értékelések esetében.

Miért fontosak a Google értékelések?

A Google értékelések nélkülözhetetlenek minden vállalkozás számára. Segítenek javítani a vállalkozás online láthatóságát, növelni az ügyfelek bizalmát és pozitívan hozzájárulni a SEO eredményekhez. Azonban sok vállalkozás számára kihívást jelent a vásárlók aktiválása, hogy értékeléseket írjanak.

Illetve ne feledjük azt a tényt sem, hogy a vevők mintegy 90%-a megnézi a vállalkozást Google értékeléseit, mielőtt igénybe venné annak a szolgáltatását. Nézzünk itt is egy nagyszerű példát: éppen egy számunkra ismeretlen városban vagyunk, szeretnénk inni valahol egy igazi jó kávét, beírjuk a Google Maps-be, hogy: kávézó. Abba a kávézóba fogunk elmenni, ahol jó értékeléseket olvasunk.

Google értékelésgyűjtő okos kártya, ami segítségünkre van

Itt jön képbe a Google értékelésgyűjtő okos kártya. Egy egyszerű, de zseniális eszköz, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy gyorsan és hatékonyan gyűjtsenek Google értékeléseket. A kártya működése rendkívül egyszerű: a vásárlónak csak hozzá kell érintenie a telefonját a kártyához, és azonnal megjelenik a Google értékelő oldal.

Rendkívül könnyű használat

Ez a megközelítés kiküszöböli az értékelési folyamat bonyolultságát és időigényességét. Nincs több kérlelés vagy emlékeztető e-mailek küldözgetése. Egy egyszerű érintéssel a vásárló azonnal elérheti az értékelési oldalt, ami növeli az esélyét annak, hogy valóban írnak egy értékelést és megadják az 5 csillagot.

A vállalkozások számára nyújtott előnyök

Az NFC kártyának több előnye is van: nem csak növeli az értékelések számát, de javítja a vásárlói élményt is, hiszen a folyamat gyors és zökkenőmentes. Ezen felül a több pozitív értékelés javítja a vállalkozás online hírnevét és SEO helyezését is. Igen, a SEO-ra is jótákony hatást gyakorolnak a Google értékelések száma és minősége.

Hogyan érdemes használnod?

  1. Kérdezd meg a vásárlód, hajlandó-e pozitívan értékelni a kapott szolgáltatást.
  2. Érintsd a kártyát a vevő telefonjához.
  3. Megnyílik a Google értékelések oldala.
  4. A vevő máris adhatja a pozitív értékelést.
  5. Kész is! Pár másodperc alatt szereztél egy pozitív értékelést.

Google értékelésgyűjtő okos tábla

Nem csak kártya formájában kérhetjük a Google értékeléseket, hanem táblával is, aminek a segítségével nem szükséges kifejezetten kérni az értékelést, hanem elég, ha kitesszük egy olyan helyre, ahol a vásárló vagy az ügyfelünk könnyen elérheti. Ilyen hely lehet a kiszolgáló pultunk, szerviz asztalunk, recepció pultunk vagy akár éttermi asztal, esetlegesen szállodai szobába is kihelyezhetjük. A táblában már beépítésre került az NFC chip, aminek a beolvasására szintén az értékelő oldalunk nyílik meg, illetve elérhető rajta ugyanúgy egy QR kód is.

Érdemes használni

Az NFC kártya használata az értékelések gyűjtésében igazi game-changer lehet minden olyan vállalkozás számára, amely jobban szeretne teljesíteni az online térben (is). Egyszerű, hatékony és korszerű megoldás, amely összekapcsolja a modern technológiát a vállalkozások növekedési igényeivel.

Kapcsolodó blogbejegyzések